Boggle Hole
       
     
YHA-BoggleHole-44.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-45.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-19.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-20.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-31.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-52.jpg
       
     
elevations square 2.jpg
       
     
Boggle Hole
       
     
Boggle Hole

Client: YHA 
Location: Boggle Hole, Whitby
Project Completion: May 2015
Area: 252m²
Project Value: £850,000

This building, that forms a part of the YHA’s Boggle Hole hostel sits apart from the main hostel on a hillside to the north west. The structure houses 44 bed spaces and related accommodation. The building is accessed steep external steps cut into the hillside.

The proposal, currently in for planning, is to replace the building with a new facility that provides much improved facilities.

The new building is a sharp black mass, designed to be a silhouette on the horizon. It is a robust exterior wrapped with a restricted palette, devoid of fussy detail. To mark out the entrance this toughness is inverted using a warmer timber cladding finish on a plane that cuts in to the stark geometry.

YHA-BoggleHole-44.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-45.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-19.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-20.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-31.jpg
       
     
YHA-BoggleHole-52.jpg
       
     
elevations square 2.jpg